sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Jäätelökesä? Ja pieni vinkki tereeseen

Kankaiden yönä tilasin pienen palan Sari Ahokaisen suunnittelemaa Ice Cream jerseyta. Suunnitelmissa oli tehdä kankaasta kesävaatetta isommalle pojalle ja sellaiseksi se nyt päätyikin. On edes ripaus jäätelökesää, vaikkeivät kelit kovin lämpöisiä olekaan.


Kaavana Ottobren Strawberry or Vanilla (3/14), koko 116. Muutoin tein täysin kaavan mukaan, mutta päätin tehdä hiukan ryhdikkyyttä lisäämällä lilan resoritereen vetoketjun vierelle sekä Resorien reunaan.


Muutoin siis varsin yksinkertainen perustakki


Tereen tekeminen on mielestäni aina ollut suht haastavaa. Kyllähän sen tuonne väliin tuikkaa, mutta se, että sen saisi siististi ja suht tasaisen levyisenä sinne asettumaan, onkin sitten toinen juttu.

pinterestin maailmassa vastaan tuli kuitenkin jokin aika sitten vinkki, jota päätin nyt testata...


Juttuun tarvitaan siis tereeksi haluttavaa kangasta suikale (itsellä nyt 2.5cm leveä resori), nuppineuloja, sekä kuminauhalankaa. Taitetaan kangassuikale kahtia niin että nurjapuoli jää sisälle ja kuminauha laitetaan kulkemaan tuonne väliin ihan pohjalle. Nuppineuloilla kiinnitellään sitten paikallee..


Näyttää siis tältä. 


Laitoin kantin paikoilleen haluttuun paikkaan


Ja sitten hurrutetaan. Käyttämällä vetoketjujalkaa saa ompeleen asettumaan ihan tuohon kuminauhan viereen ja kun antaa jalan kulkea nauhaan tukien niin sauma pysyy tereen puolelta tasalevyisenä.


Lopuksi sitten vain vetää kumunauhan pois tereen sisältä (tai voihan sen sinne jättääkin ryhtiä antamaan), ja valmista tuli.

Oikeasti toimii!


pientä ongelmaa takin kanssa kuitenkin oli. Olin itseeni ihan hirveän tyytyväinen kun sain vetoketjun puolikkaan niin hienosti paikoilleen tereineen ja alavaroineen. Kunnes aloin laittamaan toista puolta paikoilleen ja aloin ihmetellä kun kuosi näytti asettuvan jotenkin hassusti. Uusi tarkastelu jo kiinnitettyyn ketjuun paljasti, että purkuhommiksi meni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti