sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Salaisia syysystäviä...

Jälleen osallustuin ompeluryhmän salaiseen ystäväompeluun. Tällä kertaa uskaltauduin mukaan kahdella paketilla, ajatuksena, että meilläkin kumpikin poika oman pakettinsa saisi.
Niinpä eräänä päivänä sähköpostissa odotti kaksi nimeä, ja tietoja pakettien saajista. Miltei rupesi huimaamaan kun kohteeni nimet luin, sen verran  alkoi ramppikuume nostaa päätään. Ainahan se jännittävää on lähteä tekemään vaatteita täysin vieraalle ihmiselle, mutta tällä kertaa jännitys nousi entisestään. Toisen pakettini saaja oli nimittäin toinen Mallikelpoinen-blogin pitäjistä, Emmi....

Emmi on aivan käsittämättömän hyvä kaavoittaja. Sellainen ihminen,  joka tuntuu tekevän kaavat mihinkä tahansa vaatekappaleeseen ja ainakin näennäisesti ilman sen suurempia ongelmia. Ompelukset ovat aivan mielettömiä ja ajatuksella tehtyjä. Niinpä kynnys tehdä jotain hänen toiselle tytölleen tuntui hirveän korkealta.  Totesin että vaihtoehtoja oli minulla nyt tasan kaksi: joko teen jotain aivan suoraan ohjeen mukaan ja valmiilla kaavalla, tai sitten otan härkää sarvista ja lähden muokkaamaan kaavoja oikein urakalla. Lopulta pitkän mietinnän jälkeen päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja  toivoin sitten vain parasta. 


Päätin tehdä kolmivuotiaalle tytölle pehmoisen neuloshupparin sekä collarihousut. 
Housuissa meleerattu hatmaa jc löytyi Eurokankaasta, vaaleanpunainen on puolestaan Noshin jc:ta. Koko on 98 ja kaavan pohjana on Ottobren Saimi (1/09).


Housujen juju löytyy sivuun tehdyistä taskuista: sivusaumattomaan kaavaan piirsin keskelle siis osion, jonka leikkasin irti. Tämän jälkeen pidensin irtileikattua kaitaletta reilusti. Taitoin kaitaleen osittain Ylhäältä kolminkerroin, jolloin muodostui tasku. kangasta leikatessa sitten lisäsin kiilamaisesti leveyttä kaitaleen taskuosaan: taskun pohjan leveys pysyi ennallaan, mutta taskunsuusta tuli leveämpi. Sitten vielä leikkelin rusetin harmaasta jc:sta, neulasin kaikki kerrokset yhteen ja ompelin sivukaitaleen paikoilleen.


Hiukan olisi ehkä voinut rusettiosa olaa leveämpi, mutta tyytyväinen housuihin olen.


Neuloshupparin idea syntyi Eurokankaassa löydessä. Tämä unelman pehmoinen, nurjalta harjattu neulos vain huusi haluavansa tähän projektiin. Kaavana takissa on OBn organic star -trikoohuppari.


Pitkään mietin laitanko taskun kumpaankin etukappaleeseen vai vain toiseen. Yksi tuntui lopulta olevan tarpeeksi. Rusetti syntyi tällä kertaa mustasta velourista.

Toinen paketti matkasi 5-vuotiaalle pojalle, jonka lempiväri oli musta ja lempparijuttuja turtlesit sekä ninjagot. Hirveän kauaa ei tätä tarvinnut miettiä....


Housut päätin tehdä samalla kaavalla. Rusetit vain jäivät pois ja EKn meleerattu jc sai kaverikseen Noshin grafiitin jc:n


Näissä näkyy tuo taskun muoto paremmin.


Housujen kaveriksi tein sitten hupparin Ninjago-teemalla. Kaavana Ottobren Bubo-bubo (4/11), kankaana Noshin grafiitin värinen jc.


Tässä se juttu on ihan hupun yläosaan asti ulottuva vetoketju! Kun huppu on kiinni, katoavat pojan omat kasvot näkyvistä ja tilalle tulevat lego-ninjan naamioituneet kasvot. Vaarana tosin tällöin on seiniä päin kävely...


Selästä löytyy tultasyöksevä lohikäärme


tätä oli ihan huippuhauska tehdä ja pakko kai on omalle pojallekin jotain vastaavaa tehdä...

Meillr kotiutui siis myös kaksi pakettia. Ensimmäinen juniorille ja toinen isoveljelle.


Juniorille body, housut ja tumput aivan upeissa väreissä.


Näistä kiitos Marjaanalle, juuri sopivat ja aivan ihanat!


Isoveikka sai lämpöisen pipon Pommin kuvalla, "ihan mielettömän siistin" paidan, sekä  upeat jc-housut. Meni neljä päivää ennen kuin herra suostui ottamaan nämä pois päältään, eli suuri kiitos Annille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti