maanantai 6. lokakuuta 2014

Saumanvaran sydämestä, eli Roosa Nauha huutokauppa

Lokakuu on virallinen Roosa Nauha kuukausi. Tähän liittyen myös Saumanvara-ompeluryhmä on jälleen mukana hyvässä asiassa: perjantaina 10.10. pidetään ryhmän järjestämä  huutokauppa, jonka tuotto menee lyhentämättömänä suoraan Roosa Nauha -säätiölle.

Viime vuonna Saumanvaran huutokauppa tuotti kampanjalle yli 6500e ja tuo summa ihan oikeasti meni syöpäsäätiölle. Saumanvaralaiset nimittäin lahjoittavat huutokauppaan paitsi huudettavat tuotteet, myös tuotteiden postituksen uusille omistajille. Huutaja maksaa huutonsa suoraan säätiön tilille, ja postituksen kustantaa tuotteen tekijä.

Viimevuotiseen huutikseen en ehtinyt osallistua, mutta tänävuonna asia on toisin.  Jo aikaisemmin on roosanauha löytynyt lähes jokaisen takkini kauluksesta, mutta kuluneen vuoden aikana kampanja on saanut uuden, henkilökohtaisemman sijan elämässäni. Oma äitini sai diagnoosin viime jouluna,  ja ainakin toistaiseksi viimeiset hoidotkin ovat jo takana. Sairasloma loppuu huomenna, joten paluu arkeen on edessä. Kun ilmoitus huutokaupan järjestämisestä taas nyt tuli, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä lähtisinkö mukaan...

Näillä näkymin huutiksesta löytyy kaksi minun käsistäni lähtöisin olevaa kohdetta.


Ensimmäinen kohde on puuvillakankaista ommeltu käsilaukku. Laukku on tuettu kauttaaltaan vahvalla tukikankaalla. Pohjan mitta on n 40cm x 18cm ja korkeutta on n 20cm. Ihan laukun kokoinen siis. Ulkopinnan kankaat ovat Think Pink -mallistosta, samaa kankasta kahdessa eri värissä. Sisäkangas puolestaan Timeless Treasuressilta.


Laukku pitää sisällään isohkon tilan, joka on jaettu kolmeen osioon kahden tilanjakajataskun avulla. Toisessa tilanjakajassa on vetoketju, toinen puolestaan on avotasku. Ja läppä sulkeutuu magneettinapin avulla.


Miltei tekisi mieli jättää tämä omaan käyttöön...Toinen kohde on sitten isohko toilettilaukku. Kokoa laukulla on 29cm x 10cm, korkeutta 15cm. Käsilaukun tapaan tämäkin on tuettu kauttaaltaan jämäkällä tukikankaalla, ja kankaista löytyy Think Pinkin kuosi kolmella eri pohjavärillä.


Ulkopinnan kankaassa pohjavärinä luonnonvalkoinen sekä tumma harmaa, sisällä sama kuosi vaaleanpunaisena.

Toivottavasti laukut keräävät huutoja ja auttavat lahjoittamaan varoja rintasyöpätutkimukseen. Oma lahjoitukseni ovat nämä tuotteet materiaaleineen, ja vastaan myös kohteiden postituksesta uusille omistajilleen huutokaupan jälkeen.

Lähdethän Sinäkin mukaan tekemään hyvää!

3 kommenttia:

  1. Uoeat! Kaivaisitko esiin kaavat, ainakin eka kiinnostaisi :D

    VastaaPoista
  2. Pinterestin ihmeellisestä maailmasta löytyvät kaavat kumpaankin. Ekaan linkki tässä :

    http://www.sewmamasew.com/2010/09/free-amy-butler-pattern-blossom-handbagshoulder-bag/

    VastaaPoista