lauantai 6. syyskuuta 2014

Dancing in the rain...

Olen keski-ikäinen.

Tuo ajatus ajoi itsensä läpi tänään kun katselin viimeisintä valmistunutta ompelustani. En ole koskaan pitänyt marimekosta. En vaatteiden mallista, en kuoseista, en astioista. Enkä voi sietää mariskoolin muotoilua... Ihmettelin mitä kummaa äitini ja hänen ystävättärensä oikein näkivät unikossa. Keski-ikäisten juttuja, totesin...

Vaan kuinkas kävikään? En edelleenkään arvosta marimekon vaatemallistoja, enkä edelleenkään huolisi mariskoolia hyllyyni. Mutta viimeisen vuoden aikana olen huomannut että kankaiden kuoseista on löytynyt yllätyksiä... ja kun tuohon alle 5min ajomatkan päähänkin avattiin "vintti" niin kuosit ovat käyneet kovin tutuiksi...

Syksy saapuu ja tuo sateet tullessaan. Jo pitkään olen miettinyt, että pitäisi hommata joku kiva sadetakki itselle. Mutta kun sen pitäisi olla myös ei-sadetakin oloinen. Ei siis muuta kuin tekemään itse.


Kaavana Suuri Käsityö -lehden sadetakkikaava (3/2010) muutamalla muokkauksella: tein takkiin hiukan enemmän vyötäröä, hihoihin valekäännökset suihin, vyön lenkkeineen ja taskutkin muuttuivat. Lisäksi vuoritin takin ihan kauttaaltaan.


Aikaa takin tekeminen kyllä vei, lähinnä koska päätin teipata kaikki saumat. Melkoista piiperrystä ja kun osa saumoista oli kaareviakin niin välillä sai olla tosi tarkkana.


Kankaat ovat molemmat Marimekkoa. Päällikankaana oleva kerni ei koskaan ole myyntikangastuotannossa ollut lainkaan, vaan kyse on ompelimon ylijäämästä. Ilmeisesti tästä on jonkinlaisia laukkuja ainakin tehty. Kuosin nimeä en tiedä, muistuttaa sekä siirtolapuutarhaa että kurjenpolvea, mutta kumpikaan niistä tämä ei ole. Vuorina on miniunikkopuuvillaa luumun värisellä pohjalla.


Ei tämä nyt ainakaan omaan silmään ihan perinteiseltä sadetakilta näytä, joten tyytyväinen olen.


Taskut on isommat ja erimuotoiset kuin alkuperäisessä kaavassa. Lisäksi siirsin ne lähemmäs sivusaumaa.


Nyt saa syyssateet alkaa!

4 kommenttia:

 1. IhAnA! Siis mikä ihana kangas ja mikä työ tuossa on ollut! Melkoinen kangaslöytö tuo. Mistä tuollaista saumausnauhaa on löytynyt? Olen haaveillut sadetakin tekemisestä, mutta en tiedä onkohan minusta siihen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinälläänhän ns. kaupunkisadetakin saumoja ei välttämättä tarvitse teipata ollenkaan, etenkin jos käyttää pientä neulaa ja jättää tikkaukset tekemättä. Saumateippiä löytyy ainakin hanhelista, kangastukusta ja myllymuksuilta.

   Poista
 2. Upee takki! Tälläisen tarvis itsekkin :)

  VastaaPoista