torstai 23. lokakuuta 2014

Itsensä haastamista, osa3: arjen luksusta

Mallikelpoista-blogin ompeluhaasteen kolmas viikko käsitteli luksusta. Tehtävänä oli valmistaa jotain minkä itse koki luksukseksi. Sen ei tarvinnut olla vaate, vaan mitä tahansa kankaasta valmiiseen asusteeseen tai vaatteeseen.

Itse lähdin miettimään haastetta arjen luksuksen kautta. Ufo-kopassani on jo jonkin aikaa kummitellut ihanasta kankaasta leikattu tunika. Tai noh, etu- ja takakappale. Syy ufo-koppaan päätymiselle on ollut juurikin tuossa: kangas loppui auttamattomasti kesken, eikä mitään saman sävyistä kangasta ole ilmaantunut saataville. Nyt päätin tunikan/mekon tehdä valmiiksi tavalla tai toisella....


Tuo ufoksi päätynyt kangas oli Marimekon Samovaaritrikoota. Väreinä siinä sinappi ja musta. Ongelma tuli tosiaan siitä, että hihoihin ei kangasta riittänyt ollenkaan. Sopivaa marimekon resoria löytyi kaapista kyllä, mutta yksikään löytämäni trikoo ei ollut tuota samaa sinappista sävyä. Hämmentävää kyllä, myöskään oikeaa mustaa en onnistunut löytämään. Väri on oikeastaan lähes tumman harmaa.


Nyt päätin lopulta yhdistää kankaaseen toista hieman kiiltävää trikoota, Noshin grafiitia.

Lopputulos on hauska ja tuo omalla tavallaan luksusta arkeen: kiilto ja väriero kankaiden välillä saa aikaan mielikuvan kotelomekosta, jonka alla on hupullinen pitkähihainen paita.


Helmassa ihan vain ohut resorikanttaus ja framilon tuomassa lisää rypytystä. Hihoissa pitkät resorit.


Huppuun kirjailin toiselle puolelle koneella vielä toisintoa samovaarikuosista.

Päällä tämä on ihanan kevyt ja pehmeä, ja ulkonäöstä pidän myös. Helma on sen verran pitkä, että kesällä tämä menee tarvittaessa ihan mekkonakin. Lisäksi vaate kokonaisuudessaan on Suomalaisesta designista toteutettu: Marimekkoa ja Noshia!3 kommenttia: