maanantai 10. maaliskuuta 2014

Joskus sitä nyt vaan v*tuttaa...

Perjantaina oli taas netin ompeluseuran haasteen vuoro.  Tällä kertaa haasteena oli tehdä tuossa märäajassa jotain sokkona tilatusta materiaalista, jonka kuoren sai avata vasta perjantaiaamuna. Onneksi ei ollut kahvikuppia kädessä kun  kuoren avasin, olisi saattaneet kahvit läikkyä lattialle...
 
Kuoresta siis paljastui mukavankokoinen pala Marianne Valolan Naisten Päivä -kangasta, pohjavärinä pinkki..... Alkureaktio kankaaseen oli järkyttynyt, sitten huvittunut ja lopulta enemmän kuin kiinnostunut, etenkin kun kävi Mariannen nettisivuilla lukemassa kankaan tarinan. Sitten alkoikin miettiminen: mitä ihmettä kankaasta oikein tekisi? Haastetta lisäsi se, että joustavan materiaalin sijaan kangas oli joustamatonta puuvillaa.
 
Ihan ensimmäisenä mieeen tuli, että teen miehelle jotain mukaan risteilyle otettavaksi, se kun on kuukauden sisällä lähdössä poikein viikonloppua moiselle viettämään. Ajatus ei kuitenkaan tuntunut jalostuvan, ja niin piti jatkaa eteenpäin. Sitten jossain kohtaa päässä syttyi lamppu! Miten upea leikkaussalihattu tästä tulisikaan! Harmi vain, ettei TAYSissa kangashattuja saa käyttää. Hämeenlinnassa aikanaan itselleni hattua tein, ja päivän salisijoituksen mukaan niitä sitten vaihtelin. Onneksi fb tarjosi taas ratkaisun ongelmaan, ja ihana entinen työkaverini Hanna oli heti mukana kun ajatusta hatusta Hämeenlinnan suuntaan heitin.....
 
Ei siis muuta un illalla veivaamaan.....
 
 
 
Tällainen hattu sitten Hannalle lähti postin mukana..... sopiikin gynen ja obtetriikanalueen vastuuhoitajalle kuin v*ttu, ei kun siis nenä päähän!
 
 
Kangasta jäi jäljelle kuitenkin vielä vaikka kuinka, ja niinpä sitten viikonlopun aikana tuli tehtyä vielä muutakin. Muiden ompeluseuralaisten tuotoksista syttyi ajatus jos toinenkin omaan päähän, ja ekana pääsi toteutukseen Annin tekemä lompakko.
 
 
Mies tuossa juuri joku aika sitten manasi kun lompkko on jälleen mennyt rikki. Tässäpä siis uusi mustasta keinonahasta tehtynä.
 
 
Päälle näyttää ihan perus lompsalta, mutta sisältä paljastuukin sitten se juttu...
 
 
Sisällä siis keskelle aukeavat kaksi isompaa taskua, yhteensä 6 taskua korteille ja sitten vielä seteliosio. Lähinnä ajattelin tämän viihteelle mukaan otettavasi, mutta jos kelpaa niin miksei ihan vakilompakoksikin!
 
Itselleni tekaisin vielä kännykkäpussin.
 
 
Sisällä pehmusteena levyvanua.
 
 
Ja vuorina tietysti Naisten Päivää.
 
Ja loppu kangas tuli kulutettua meikkilaukkuun.
 
 
Tähän otin mallin omasta lemppari laukustani, YSLn ilmaislahjasta. Ihana ja sopivn kokoinen laukku, ainoana miinuksena vain se, ettei taskuja laukussa ole. Kaikki on siis sisällä suloisessa sekasotkussa, eikä pieniä asioita tahdo löytää tyhjäämättä koko kassia. 
 
 
Kassin päällä on vetoketju, jota aukeaa ihan alas asti, ja vuorissa on sitten tuolaisen kolmionmalliset osat vetoketjun edessä pitämssä kuosia avoimena.
 
 
Hyvää Naisten Päivää kaikille vielä näin jälkikäteen! 

1 kommentti:

  1. Ihan loistavat ompelukset tästä kankaasta! Varmasti herättää salimyssy hilpeyttä työpaikalla ;) Ja tuo lompakko, ihan älyttömän hieno!

    VastaaPoista