torstai 20. maaliskuuta 2014

Äiti! Minä haluan ommella!

   "Voisitko äiti opettaa mulle miten ommellaan? Kilttiiiii!" totesi herra 4.5v tuossa jokin aika sitten. iten tuosta voisi kieltäytyä?
 
Niinpä sitten päätin, että tehdään yhdessä hernepussi, siinä kun on vain suoria saumoja. Ei siis muuta kuin puuvilla/markiisivarastoja kaivamaan. HErra valitsi itse "kummituskankaan" ja äiti leikkasi. Nuppineulat paikoilleen, poika syliin istumaanja sitten ommeltiin: ensin suoraommel ja sitten reunaan siksak. Kääntö oikeinpän kääntöaukon kautta, ja seuraavana päivänä täytettiin ja ommeltiin umpeen.
 
 
"Jee! Nyt mä osaan! Seuraavaksi mä haluan tehdä paidan! ja Repun!"
 
Jeps.... että näin. Ainakin itseluottamus on kohdallaan... Niinpä herra valitsi trikookasasta itselleen paitakankaan, laitettiin kaavat paikoilleen ja piirsin viivat reiluilla saumanvaroilla. Herra leikkasi suorat pätkät itse, äiti leikkasi kaarevat kohdat.
 
Saumuri pitää sen verran kovaa ääntä, että siihen hrra ei sitten kuitenkaan uskaltanut koskea, jotn ompelu jäi isolta osin äitin huoleksi. Neulaamisessa herra avusti.
 
 
Tällainen siis tuli. Kaavana OBn little lamb, koko 116. Kangas muistakseni Myllymuksuilta. Myös resorit poika päätti itse, sattui löytymään ihan samoja värejä kuin nissa traktoreissa!
 
Joten jäljellä oli sitten vielä reppu... Ensin piirrettiin suunnitemat, sitten kaavat ("ommellaan jo, tää on ihan tylsääääääääää...")
 
Isolta osin tämäkin on kyllä ihan äitin tekemä, mutta vetoketjut ovat herran kiinni tikkaamat!
 
 
Kangas EKsta ostettua markiisia.
 
 
Ja sisällä vielä yksi tasku.
 
 
Heti meni käyttöön kun lähdettiin viikonloppureissulle mummilaan...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti