maanantai 21. maaliskuuta 2016

Catsuit....

Viime vuoden lopulla sain hauskan pyynnön ompeluun liittyen. Työkaverini kissa on jo pitempään kärsinyt oikean takajalan ihottumasta, ja iso ongelma on kissan jatkuva halu puhdistaa tuota aluetta. Lopputulos on tietenkin ihottuman pahentuminen ja turkin katoaminen tuolta alueelta. Sainkin haasteen koettaa ommella kissalle suojapukua ongelman ratkaisemiseksi. Tottahan haasteeseen oli tartuttava.

Ongelmia oli lukuisia: 1) en ole koskaan ommellut eläimille mitään, joten aluevaltaus oli taas jälleen uusi. 2) itselläni ei ole kissaa, saati sitten muitakaan lemmikkejä. 3) asiakkaani asuu Helsingissä, ompelukoneeni puolestaan Tampereen kupeessa, joten oli luotettava työkaverin antamiin mittoihin. 4) ihottuma sijaitsi aivan takajalan sisäsyrjällä, heti nivusen alla... Ei auttanut muu, kuin lähteä seikkailemaan netin ihmeelliseen maailmaan.

Koirille löytyy netistä jos jonkinlaisia ohjeita, mutta kissoille ei juurikaan. Lopulta päädyin erääseen blogiin, jonka pitäjä ompelee omille vinttikoirilleen (joka rakenteeltaan on koirista ehkä se kissamaisin) lähinnä mantteleita. Eräässä postauksessa hän kuitenkin kuvaili tekemäänsä pyjamaa, joka oli varsin lähellä ajattelemaani mallia.... Siitä siis lähdin hahmottelemaan.


Tämä on versio, jonka sain ensin valmiiksi.


Mallin ajatus oli hyvä, mutta sovitus paljasti parikin ongelmaa. Malli jäi lantiolta liian kapeaksi, joten lonkkiin jäi asentovirhe (tämä korjautui helposti saksilla). Hännälle ei jäänyt riittävästi tilaa nousta, ja mahan alle jätetty pukemisaukko jäi liian löysäksi.

Ei siis muuta kuin takaisin sorvin ääreen...


Versio nro kaksi onnistuikin sitten jo paremmin. Lisäsi lantiolle väljyyttä ja tein hännälle oman kolon. Pukeutumisaukon kavensin vatsan alta pois ja sen sijaan syvensin kaula-aukkoa. Ja pidensin lahkeita.


Nyt näyttää jo paljon paremmalta. Ei edelleenkään täydellinen, mutta siedettävä.


1 kommentti: