sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Ei Muumitaloa lukita yöksi...

No niin. Vihdoin blogi saatettu jokseenkin ajan tasalle. Tervetuloa siis tähän vuoteen!

Alkuun kuitenkin vielä pieni paluu joulu tunnelmiin, sillä tämän postauksen aihe sai inspiraationsa joulureissusta... Joulua siis vietettiin tänä vuonna Anoppilassa, ja näin ollen myös poikien serkut olivat samojen lahjasäkkien äärellä. Lahjojen jaon jälkeen iltasella serkkujen äidiltä varmistelin, että vielähän muumit kohta 7-v täyttävälle pojalle ovat SE juttu. Kyllä olivat ja sain kuulla seuraavan tarinan:

Pojan isosisko siis on jo koulussa ja tänä vuonna rehtori oli ilmoittanut joulujuhlan olevan oikeasti Juhla. Pukeutumisohjeistus oli tiukka, tytöillä julhamekko,pojilla vähintäänkin kauluspaita. Ja pukukoodi koski oppilaiden lisäksi myös paikalle tulevia vanhempia ja sisaruksia. Parasta päälle siis. Kuulostaa yksinkertaiselta eikö vain?
Vaan kun pikkuveljelle  "parasta päälle" tarkoittaa Muumi-vaatteita. Niitä toki kaapissa on lukuisia, vaan eipä ollut kauluspaitaa. Sellaisia tavallisia kyllä, mutta ei muumiaiheista. Lopputuloksena tiukka taistelu siitä mitä herra päälleen laittaisi... Ja sitä kesti pitkään.

Sotakirveet asian suhteen on jo haudattu, mutta tarinaa kuunnellessa ei voinut muuta kuin antaa inspiraation iskeä. Kerralla nimittäin on synttärit heti vuodenvaihteen jälkeen. Seuraavana yönä naputin Googlelle hakusanan toisensa jälkeen, melkoinen hakeminen oli. Mutta lopulta tilaus verkkokauppaan oli valmis..... Ja siitä se sitten lähti.Alkuperäinen suunnitelma oli käyttää Luotomuumi-puuvillaa. Kaavoja asetellessa totesin kuitenkin, että kuvio on niin suuri, ettei sitä saa millään nätisti 122 kokoiseen paitaan asettumaan. Niinpä käännyin kakkosvaihtoehdon puoleen.


Paitaan siis päätyi Finlaysonin sininen Laatikkomuumi-puuvilla. Ja melkoinen asettelu oli kyllä tässäkin. Pakko oli koettaa kuosia kiertää ja vältellä, muutoin olisi lopputulos ollut kovin levoton.


Tällainen on sitten lopputulos. Kaavana Ottobren 1/15 malli Elvis. Ja voin kertoa, että kauluspaidaksi malli on todella helppo! Itse pidän ehkä enemmän aikaisemmin omalle pojalle tekemästäni Neptunus slim fitistä, mutta etenkin sellaiselle joka koskaan ei kauluspaitaa ole ommellut, on tämä helppo malli aloittaa.


Etukappaleelle päätyi Niiskuneiti, takakappaleelle Muumipeikko.


Tässä vielä pari yksityiskohtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti