lauantai 24. tammikuuta 2015

Apulaisen uudet kujeet

Jo jonkin aikaa ompeluhuoneestani on löytynyt apulainen: Eurokankaan säädettävä primadonna-nukke. Blogia varten kuvia ottaessa nukke on ollut ihan näppärä, mutta siihen varsinaiseen käyttötarkoituseen, eli sovitus apuna sitä ei oikein ole voinut käyttää. Vaikka nukke onkin todella hyvin säädettävissä, ei se B-kupin rintoineen ole lähelläkään oman kroppani muotoja.
Joustavia ommellessa tuo nyt ei niin ole haitannut, mutta joustamattoman kanssa kyllä. Niinpä päätin tehdä nukelle pienen tuunauksen.


1 primadonna-nukke, vanhat hajonneet liivit, vanua, sideharsoa, puuvillakangasta , nuppineuloja, mittanauha, neula, lankaa ja saumuri. Kolmen raskauden myötä vartalon muoto on muuttunut, eikä symmetristä tiimalasia säätämällä ole mahdollista päästä edes lähelle oikeaa mallia. Niinpä lähdin liikkeelle pienimmästä mitasta, rannan alta otetusta mitasta. Ainoa tapa saada se nukelle, oli laittaa rinnan ja vyötärön säädöt minimiin. Lantio puolestaan meni maksimin. Sen jälkeen liivit nukelle ja vanua kuppien täytteeksi. Sen jälkeen vanua sideharso kiinnityksellä vatsalle, ja kas! Vähitellen alkoi näyttää tutummalta...


Kun olin tyytyväinen malliin, neulasin kankaan nuken päälle nurja puoli ulospäin. Sen jälkeen nuppineuloilla otin liiat kankaat pois ja lopulta ompelin neulojen mukaan. Toisen sivun jätin auki, joten pukeminen oli helppoa.ja sitten vain käsin ompelin viimeisen sauman ja laitoin kiristyksen alas.


Parempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti