lauantai 9. huhtikuuta 2016

Välikausiasua eskarilaiselle

Pääsiäisenä oltiin poikien kanssa viikko Ylläksen upeissa maisemissa. Sieltä kotiutuessa oli keli muuttunut kotona selvästi keväiseksi ja jälleen oli edessä sen tosiasian kohtaaminen, että pojista isompi on venynyt kaikista välikausivaatteistaan ulos. Takki meni vielä jotensakin päälle, mutta housuista ei puhettakaan. Ei siis auttanut muu kuin lähteä korjaamaan tilannetta. Onneksi juuri pari viikkoa sitten tuossa oikeastaan naapurissa oli myynnissä Reiman ulkovaatekankaita uloskantohintaan, eli kaapista löytyi mukava määrä projektiin tarvittavia materiaaleja...


Koskapa housut olivat se akuutinpi tarve, kävin niiden kimppuun ensin. Kaavaksi valitsin Windy Days ulkoiluhousukaavan (OB 4/15). Siinä isoin koko on 122, mutta koskapa meillä herra on varsinainen kukkakeppi, päädyin vain pidentämään lahkeita. Lopputulos on jossain kokojen 134 ja 140 välillä. Kankaat siis Reimalta, softshellia beigenä ja oranssina.


Pari päivää housujen jälkeen valmistui myös takki. Kaavana samaisen lehden Warm Inside jonka koko 122 koki saman pidennystoimenpiteen hihojen ja helman suhteen. Huppu on irrotettava, kiinnitys kuudella nepparilla. Hihoissa resorit sekä tarranauhalla varustetut tampit. Tuulilista, taskujen suut, kauluksen sisäpinta sekä hupun alavara ovat siniharmaata windstopper fleecea, takki muutoin oranssia softshellia.


Se iso juttu takissa ovatkin sitten Nämä: kolme kappaletta heijastavalla vinyylillä toteutettua loharia. Kyseessä on tietenkin iki-ihana Yön Raivo, Hampaaton, kolmella eri tyylillä kuvattuna. Suurin siluetti löytyy selästä, kasvokuva oikeasta hihasta, ja tyylitelty leffalogo sitten rinnasta.


Istuu ihan mielettömän hyvin tälle meidän hoikkeliinille. Eikä varmasti tule samanlaista heti vastaan.


2 kommenttia: