perjantai 17. lokakuuta 2014

Itsensä haastamista, osa2: muokkaa ja muuta!

Mallikelpoista-blogin ompeluhaasteen toinen viikko käsitteli kankaan manipulointia. Tehtävänantona oli ottaa kangas ja värjätä, painaa, leikata, valkaista tai tehdä jotain muuta kankaalle. Siis manipuloida kangasta jollain tavalla.


Itselläni on kaapissa jo pitemmän aikaa odottanut Käpysen musta-valkoinen Muste-luomujersey.  Valkopohjaista kangasta en kuitenkaan oikein osaa käyttää ja niinpä ajatus jo alunperinkin oli kangas värjätä. Nyt siihen tuli oiva tilaisuus.


Syksy on jo kovaa vauhtia kääntymässä talveksi, tänä aamunakin pakkasta oli liki 10 astetta ja kuura peitti maiseman. Ikkunat ovat täynnä kuurankukkia. Silti omat ajatukset ovat vielä syksyn sateissa.


Kaavana hupputunikassa jälleen miw muokkausten kera (mihin sitä toimivan peruskaavan vaihtaisi). Huppu, pitkät hihat kääntöresoreilla ja pallohelma (helmassa leveä resori).


Resorien väriä mietin pitkään ja lopulta päädyin laittamaan hupun kanttauksen auringonkeltaisella piristämään. Hihoissa ja helmassa on musta-harmaata raitaresoria sadepäivään sopien.


Helmasta löytyy silityskalvoilla toteutettu kuvio.


Tässä näkyvät kankaaseen tehdyt muokkaukset ehkä parhaiten. Mustavalkoinen Muste pääsi värikylpyyn yhdessä Dylonin bahama blue ja ocean blue käsivärien kanssa. Sen jälkeen pesukoneeseen ja kuivuriin. Sitten levitin kankaan lattialle, sekoitin vaaleansinistä ja glittervalkoista kangasväriä ja painoin kankaalle kimaltavia sadepisaroita. Lopputuloksena ihanan sateinen kangas!


ja helmasta löytyy elämäni ohjenuora pirteän punaisen sateenvarjon kera: 

"Life isn't about waiting for the storm to pass.
It's about learning to dance in the rain."

Myrskyjä tulee ja menee ja keskimäärin vähintäänkin tuulee navakasti. Oikealla asenteella selviää kuitenkin lähes mistä vain. Muistakaahan tanssia, etenkin silloin kun se tuntuu liian vaikealta!

2 kommenttia:

  1. Tämä on hieno. Sadepisarat ihana idea ja helman sateenvarjo teksteineen niin sopii aiheeseen.

    VastaaPoista
  2. hienosti suunniteltu kokonaisuus

    VastaaPoista